Bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sezonowo ,szybko i pysznie. Moja wersja bigosu.

  • 60 min

Składniki:


  • główka średniej wielkości młodej kapusty
    2 marchewki
    duża cebula
    kilka suszonych pomidorów
    puszka pomidorów krojonych z zalewą
    szklanka bulionu warzywnego
    1/2 kg łopatki wieprzowej
    sól ,pieprz

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkowałem i podsmażyłem na maśle z posiekaną cebulą i startą marchewką. Następnie zalałem szklanką bulionu warzywnego i dusiłem na wolnym ogniu. Łopatkę pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i dodałem do kapusty razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami i pomidorami z puszki ,dalej dusiłem do miękkości kapusty ,sos lekko zredukowałem. Do smaku doprawiłem solą oraz pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy