Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym

0 (0 ocen)

Bardzo prosta przekąska, do której wykorzystałam mięsko z rosołu. Nic się nie marnuje a na dodatek świetne smakuje.

Składniki:

  • bagietka - 1 szt.
    masło - 4 łyżki
    czosnek świeży - 3 ząbki
    natka pietruszki - 2 łyżki
    sól - do smaku
    czarny pieprz mielony - do smaku
    nóżki kurczaka - 3 szt. z rosołu

Bagietka z masłem czosnkowym i kurczakiem rosołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Bagietkę pokroić na kromki.
    2. Nóżki z rosołu obrać ze skóry oraz z mięsa.
    3. Do masła dodać posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
    4. Bagietkowe kromki posmarować przygotowanym masłem, posypać kurczakiem.
    Wstawić do piekarnika na 190 stopni na ok. 10-15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy