Bób z masłem czosnkowym

4.5 (179 ocen)

Bób nie potrzebuje wielu dodatków, wystarczy odrobina masła z dodatkiem czosnku i szczypta soli by, gdy nadejdzie sezon, móc delektować się jego smakiem.

Składniki:

  • 500 g młodego bobu
    40 g masła śmietankowego
    2 ząbki czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Bób z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bób z masłem czosnkowym 1. Do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut.
  • Bób z masłem czosnkowym 2. Bób gotujemy w osolonej wodzie około 2 minuty, odcedzamy dodajemy zimne masło, czekamy, aż się rozpuści. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Masło czosnkowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować