Babeczki z ciasta francuskiego z rabarbarem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Babeczki z ciasta francuskiego z rabarbarem i kruszonką

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 8 babeczek

    ciasto francuskie 1 opakowanie
    rabarbar 1 łodyga
    kruszonka klik
    cukier wanilinowy 16 g
    żółtko do posmarowania
    ew. cukier puder

Babeczki z ciasta francuskiego z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Foremki natłuszczam. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 °C. Ciasto kroję na mniejsze kawałki i wykładam do foremek formując spody. Rabarbar obieram z grubych włókien i kroję w ukośne plastry. Rabarbar układam na cieście, posypuję kruszonką. Pozostałą ilość ciasta francuskiego wykładam na wierzch i smaruję jajkiem. Ponownie posypuję kruszonką wierzch babeczek. Piekę przez 10 minut, aż się zarumienią. Babeczki można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.

    Smacznego,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy