babeczki - na zewnątrz ciasto kruche a w środku kryje się masa sernikowa, dodatkowo dodałam sezonowe owoce - jeżyny. Pyszny deser :) Polecam sprawdzony przepis!
Babeczki sernikowe z jeżyną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kruche babeczki:
Masło posiekać z mąką dodać żółtka oraz lodowatą wodę, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce
2.Foremki wylepiać ciastem, podpiec 8 minut w 180 stopniach.
3.Środek babeczek :
przełożyć do miski twaróg, dodać cukier, jajka, wlać śmietanę, wsypać mąkę, wymieszać tylko do połączenia sie składników.
na podpieczone babeczki wlewać masę serową i ponownie piec w 160 stopniach 25-30 minut
4. po upieczeniu schłodzić w lodówce, udekorować jeżynami.
Komentarze