Aromatyczny gulasz wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wołowinę myjemy, osuszamy, kroimy w średnią kostkę, dodajemy przyprawę do gulaszu, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
2.Mięso obsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy około 30-40 minut.
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dusimy na patelni z rozgrzanym olejem.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Do mięsa dodajemy kukurydzę, pieczarki, suszoną natkę pietruszki i suszony koperek. Mieszamy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy na wolnym ogniu, co chwilę mieszając, aż mięso będzie miękkie .
Gotowy gulasz dekorujemy natką pietruszki.
Porady
Gulasz możemy podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem i dowolną surówką.
Komentarze