Zupa meksykańska z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przerzucam do garnka i smażę z przyprawami: pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany i troszkę soli. Na patelni podsmażam lekko pieczarki i marchew w plasterki. Przerzucam je mięsa. Wlewam do garnka litr bulionu, wrzucam 3 liście laurowe i ziele angielskie. Kartofle pokrojone w różnej wielkości kostki dorzucam do garnka. W międzyczasie na patelni podsmażam lekko paprykę i por w paski. Dorzucam do mięsa razem z fasolami. Jak kartofle robią się miękkie wrzucam pomidory i passatę. Doprawiam jeszcze pieprzem, ewentualnie solą, przyprawą do chilli con carne i papryką słodką. Na sam koniec dorzucam puszeczkę kukurydzy. Zagotować chwilę i gotowe
Porady
Idealnie do niej pasuje podpieczona w piekarniku bagietka czosnkowa.
Komentarze