Zupa kalafiorowa z kluskami lanymi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Letnia szybka, prosta i pyszna zupa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średnia marchewka
    1/2 średniego kalafiora
    1 łyżka masła naturalnego
    1 pęczek koperku
    200ml słodkiej śmietanki 18%

Zupa kalafiorowa z kluskami lanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora moczyłam przez 30 minut w wodzie z octem. Podzieliłam na małe różyczki. Marchewkę obrałam i starkowałam na jarzynowej tarce.
  • 2. Zagotowałam 1,5 litra wody, włożyłam 1 łyżkę masła, kalafiora i marchewkę. Gotowałam 30 minutWsypałam drobniutko posiekany koperek.
  • 3. Z jajka i mąki zrobiłam lane kluseczki. Wlałam do zupy. Gotowałam jeszcze 5 minut. Zabieliłam śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy