Przecier ogórkowy z marchewką

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepszy do zupy.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    4 marchewki
    około 8 łyżeczek soli
    7-8 ząbków czosnku

Przecier ogórkowy z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte ogórki ścieramy na tarce razem ze skórką.Marchewki obieramy,ścieramy na tarce i dodajemy do ogórków.Mieszamy ze sobą. Solimy, dodajemy przeciśnięty czosnek i zostawiamy pod przykryciem na noc.
  • 2. Następnego dnia przekładamy je do małych słoiczków. Mocno dociskamy łyżeczką aby na powierzchni pojawił się sok.Dobrze zakręcamy i odstawiamy. Tego przecieru nie pasteryzujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy