Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla miłośników placków ziemniaczanych

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mała cebula
    1kg ziemniaków
    500 g kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 jajko
    mąka
    olej do smażenia
    sól
    pieprz

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą 1. Ziemniaki i marchewkę umyć, obrać wraz z cebulą, zetrzeć na tartce. Kapustę poszatkować, obgotować. Odcedzić oraz schłodzić. Dodać do startych warzyw, dołożyć jajko oraz odrobinę mąki. Całość doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Takie placki możemy zrobić również z cukinią, marchewką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy