Placki ziemniaczane z marchewką i kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Co powiecie na sposób z marchewką dla dzieci, które jej nie lubią - "By niejadek zjadł obiadek".

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków (już obranych),
    2 marchewki 150 g,
    1 cebula 150 g,
    3 jajka,
    2 czubate łyżki mąki pszennej,
    1 płaska łyżka soli,
    0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
    4 łyżki kiszonej kapusty,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placki ziemniaczane z marchewką i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placki 1. Ziemniaki, marchew, cebulę obrać i umyć.
  • placki 2. Następnie ziemniaków i marchew zetrzeć na tarce do ziemniaków.
  • placki 3. Dodać kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
  • placki 4. Po chwili dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.
  • placki 5. Wszystko dokładnie połączyć ze sobą za pomocą łyżki.
  • placki 6. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcję ciasta.
  • placki 7. I smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • placki 8. Podawać kto z czym lubi u nas z kwaśną śmietaną i cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować