Ogórki małosolne

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 12 min

Najlepsze z pierwszych gruntowych ogóreczków!

  • 1 godz. 12 min

Składniki:

  • 1 kg ogórków gruntowych
    1 pęczek koperku
    1 główka czosnku
    1 średnia łyżka soli na 1 l wody

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki  małosolne 1. Ogórki umyć, poodcinać końcówki. Na ok. 1 godz. włożyć do zimnej wody. Następnie ułożyć w naczyniu przekładając koperkiem i nieobranym młodym czosnkiem. Zalać gorącą wodą z solą. Przykryć. Po 3 dniach... SMACZNEGO!

Porady

Do tych ogórków nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy