Kotlety mielone z kaparami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 6 osób

Kotlety w nowej odsłonie

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki :
    500g mielonego mięsa wieprzowego,
    1 cebula czerwona,
    czerstwa mała bułka,
    1/2 szklanki mleka,
    jajko,
    1 łyżka musztardy francuskiej,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    1 łyżka kaparów,
    bułka tarta.

Kotlety mielone z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, posiekane kapary i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy