Kopytka czosnkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czosnek nadaje kopytkom inny, nieco ostrzejszy smak. Idealnie pasują do bitek lub gulaszu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków,
    1,5 szkl. mąki,
    jajko,
    2 ząbki czosnku,
    sól.

Kopytka czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku i studzimy. Przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, aby nie było grudek.
  • 2. Na stolnicy łączymy ziemniaki, mąkę, jajko, sól i przeciśnięty czosnek. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie, trzy części, robimy wałek i kroimy kopytka.
  • 3. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy