Ciupagi po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę oczyszczamy
i szatkujemy. Gotujemy do
miękkości. Odciskamy.
2.Marchewki obieramy, myjemy
i ścieramy na tarce. Dodajemy
do kapusty. Doprawiamy
przyprawa uniwersalna i pieprzem. Natkę
pietruszki myjemy, osuszamy
i drobno siekamy. Wsypujemy
do kapusty. Mieszamy,
3.Schab myjemy, osuszamy
i kroimy w plastry. Rozbijamy.
Oprószamy przyprawa uniwersalna.
4.Boczek, ogórki i paprykę
kroimy w paski. Na każdym
kotlecie układamy po porcji
kapusty, kilka pasków boczku,
papryki i ogórków. Zwijamy
w roladki. Panierujemy w mące,
jajkach i bułce tartej. Smażymy
na rozgrzanym oleju.
Komentarze