Ciupagi po góralsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chodzę do gimnazjum. Uwielbiam przyrządzać oryginalne dania. To jest wyśmienite.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu bez kości
    ● 1/2 małej główki białej kapusty
    ● 5 dag wędzonego boczku
    ● 2 kiszone ogórki
    ● 2 marchewki
    ● natka pietruszki
    ● 1/2 papryki konserwowej
    ● pieprz, przyprawa uniwersalna
    ● olej
    Panierka:
    ● bułka tarta
    ● 2 rozkłócone jajka
    ● mąka

Ciupagi po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy
    i szatkujemy. Gotujemy do
    miękkości. Odciskamy.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce. Dodajemy
    do kapusty. Doprawiamy
    przyprawa uniwersalna i pieprzem. Natkę
    pietruszki myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy. Wsypujemy
    do kapusty. Mieszamy,
  • 3. Schab myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Rozbijamy.
    Oprószamy przyprawa uniwersalna.
  • 4. Boczek, ogórki i paprykę
    kroimy w paski. Na każdym
    kotlecie układamy po porcji
    kapusty, kilka pasków boczku,
    papryki i ogórków. Zwijamy
    w roladki. Panierujemy w mące,
    jajkach i bułce tartej. Smażymy
    na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy