Lekkie, kolorowe pyszne babeczki nadziewane ptasim mleczkiem zachwycą dzieci ale i niejeden dorosły się skusi! Z podanych składników wyjdzie ok. 30 babeczek, zależy od wielkości foremki.
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag margaryny lub masła
2 łyżki cukru
Nadzienie:
1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego
1 galaretka
Babeczki z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników zrobić kruche ciasto. Rozwałkować, i wylepić foremki
na
babeczki. Piec ok. 15 min w temp. 180 st. C.
Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Mleko
ubić mikserem. Wlać tężejącą galaretkę. Masę nałożyć do szprycy
i od razu nadziewać wystudzone babeczki. Należy zrobić to w miarę
szybko, gdyż potem brzydko wygląda masa, robią się w niej
„dziurki”. Gotowe udekorować kolorową posypką.
Komentarze