Zupa z warzywami, fasolą i kiełbasą wędzoną

0 (0 ocen)

Pożywna,smaczna,domowa.

Składniki:

  • 300 g białej fasoli np. Jaś
    700 ziemniaków
    200 g kiełbasy wędzonej
    2 gałązki (łodygi) selera naciowego
    1 duża cebula
    1 duża czerwona papryka
    1 duża zielona papryka
    1 duża żółta papryka
    1,5 łyżki smalcu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    czerwona czubryca,sól,pieprz do smaku

Zupa z warzywami, fasolą i kiełbasą wędzoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z warzywami,fasolą i kiełbasą wędzoną 1. Fasolę wieczorem zalać zimną wodą i zostawić na noc. Ugotować na
    małym ogniu.
    Obranie ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku, w którym będziemy
    gotować zupę,rozpuścić smalec,przyrumienić cebulę pokrojoną w
    kostkę. Wrzucić ziemniaki i dusić na małym ogniu 10 minut.
    Zdjąć z ognia,wsypać słodką paprykę i wlać 2 litry wody. Dodać
    pokrojone w kostkę papryki, pokrojone w plasterki łodygi selera oraz
    pokrojoną w plasterki kiełbasę. Przyprawić czubrycą solą i pieprzem.
    Gotować do miękkości.
    Na 5 minut przed zakończeniem gotowania zupy, dodać ugotowaną fasolę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy