Zupa z soczewicą z kiełbasą i warzywami

3.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka rozgrzewająca smaczna zupa

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka czerwonej soczewicy,
    1 cebula,
    2 ziemniaki
    1 marchew
    2 ząbki czosnku,
    41 szkół przecieru pomidorowego
    1 litr bulionu(najlepiej drobiowego),
    1 łyżeczka papryki mielonej ostrej,
    150 g kiełbasy
    2 łyżki oliwy
    sól i pieprz
    Majeranek
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soczewicą z kiełbasą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i zeszklić na niej posiekaną cebulę, czosnek. Dodać 100 g kiełbasy i wszystko lekko podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew. Zalać bulionem. Gotować ok 20 min. Następnie dodać soczewicę gotować około 15 min. Na samym końcu wlewamy pomidory. Gotujemy na małym ogniu aż soczewica będzie miękka. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem.
    Podajemy zupę posypaną świeżą natką pietruszki.

Porady

Jeśli ktoś bardzo lubi bardzo pikantne zupy zwykła kiełbasę możemy zastąpić kiełbasą chorizo

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować