Pęczak z warzywami i fasolą

4.5 (145 ocen)

Pęczak z warzywami jest bardzo smacznym i sycącym daniem, przygotowałam go na szybki obiad. Smakuje wyśmienicie na ciepło jak i na zimno, spokojnie możemy takie danie zapakować w pojemnik i zabrać do pracy.

Składniki:

  • 200 gram kaszy pęczak
    2 małe cukinie
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 duża cebula
    0,5 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub z puszki
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
    Pół pęczka natki pietruszki
    Olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Pęczak z warzywami i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, oczyszczone papryki kroimy w cienkie paski, cukinię kroimy w pół plastry. Na patelni roztapiamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą szkliste. Dodajemy ugotowaną kaszę oraz fasolę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz słodka i ostra paprykę. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy z warzywami, zdejmujemy z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować