Zupa szczawiowa.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna ,szybka i tania sezonowa zupa.Lekko kwaśna najlepiej smakuje podana z jajkiem ugotowanym na twardo.

  • 30 min

Składniki:

  • pęczek szczawiu
    2 szklanki bulionu z warzyw
    1 łyżka masła
    pół szklanki śmietany 12 %
    sól,pieprz do smaku

    dodatkowo:
    jajka ugotowane na twardo (dowolna ilość )

Zupa szczawiowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczaw opłukać i osuszyć,drobno pokroić,następnie przesmażyć na maśle.Zalać bulionem i chwilę pogotować.Dodać śmietanę i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy