Zupa sojowo-warzywna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na tę zupę wymyśliłam sama.

Składniki:

  • 7 kotletów sojowych
    2 marchewki
    5-6 pieczarek
    garść mrożonej fasolki szparagowej
    2 kostki rosołowe
    3 łyżki śmietany 18-proc.
    pieprz
    curry
    mielona słodka papryka
    łyżka posiekanego koperku

Zupa sojowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy i myjemy. Pieczarki oczyszczamy. Wraz z marchewkami kroimy w małą kostkę, kotlety natomiast– w dużą.
  • 2. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2,5 l wrzątku. Dodajemy marchewkę, pieczarki, kotlety i fasolkę. Doprawiamy. Gotujemy do miękkości.
  • 3. Śmietanę hartujemy. Wlewamy do garnka, mieszamy. Posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy