Ziemniaczano-ziołowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotując, często korzystam z przepisów babci.

Składniki:

  • ● 80 dag ziemniaków
    ● 10 dag zieleniny (szczypiorku, pietruszki i majeranku)
    ● 125 ml bulionu drobiowego
    ● 4 łyżki octu winnego
    ● 6 łyżek oliwy
    ● cukier
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 4 jajka na twardo
    ● sól
    ● biały pieprz

Ziemniaczano-ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy
    w mundurkach. Obieramy
    i kroimy w plastry.
  • 2. Zieleninę myjemy, osuszamy
    i siekamy, 3/4 miksujemy
    z gorącym bulionem,
    octem i oliwą. Doprawiamy
    solą, pieprzem i cukrem.
    Polewamy ziemniaki i chłodzimy
    godzinę.
  • 3. Rzodkiewki myjemy i drobno
    kroimy. Jajka obieramy
    i kroimy w cząstki. Dodajemy
    z zieleniną do ziemniaków
    i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy