ZIELONE PESTO

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Świeży zielony sos jest bardzo zdrowy. Można dodawać do wszystkiego. Idealnie sprawdzi się na piknikach, a szczególnie podczas grillowania warzyw.

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • garść rukoli
    3 liście sałaty lodowej
    liście rzodkiewki
    parę listków czosnku niedźwiedziego
    sok z 1/2 cytryny
    3 ząbki czosnku*
    sól
    chlust oleju z prażonych orzechów/ oliwa z oliwek

Zielone pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zielony sos 1. Wszystkie warzywa umyj i osusz.
    Przenieś do pojemnika, w którym będziesz miksować zieleninę.
    Dodaj 3 obrane ząbki czosnku.
    Posól.
    Wyciśnij przez dłonie sok z 1/2 dużej cytryny.
    Dodaj olej/oliwę.
    Wszystko zmiksuj na sos

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zielone pesto z tuńczykiem