Ze szparagami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Latem warto dodać świeże, ugotowane szparagi.

Składniki:

  • ● 2 duże mięsiste pomidory
    ● 4 ugotowane na twardo jajka
    ● 10 dag polędwicy łososiowej w plastrach
    ● słoik szparagów marynowanych
    ● sałata lodowa
    Sos: 6 łyżek oliwy
    ● 3 łyżeczki musztardy francuskiej
    ● 4 łyżki octu winnego
    ● 1/2 łyżeczki cukru
    ● sól

Ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi kroimy w 3-cm
    kawałki, pomidory w ósemki.
    Jajka obieramy i kroimy na
    pół, a następnie w ćwiartki.
    Polędwicę zwijamy w ruloniki
    i kroimy na pół. Składniki wykładamy
    na liście sałaty.
  • 2. Cukier, sól, ocet i musztardę
    mieszamy, powoli wlewając
    oliwę, aż powstanie gęsty
    sos. Polewamy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy