Żaróweczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

wyszukasz własny smak

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g mrożonych malin
    4 dojrzałe gruszki
    200 g świeżego twarożku
    4-6 łyżek bitej śmietany
    40 g obranych ze skórki,posiekanych migdałów
    2-3 łyżki wody,1łyza cukru
    50 ml rumu (54%) ewentualnie kilka listków mięty

Żaróweczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Maliny rozmrozić; umyć gruszki,przekroić na połowę obrać i wydrążyć, wyrzucając gniazda nasienne. Twarożek wymieszać ze śmietaną na gładką masę i dołożyć migdały 2 połówki gruszek napełnić masą, po dwie połówki połączyć i ustawić pionowo na talerzach

Porady

3 rozmrożone maliny (kilka owoców zachować do dekoracji) gotować z wodą i cukrem około 3 minut i doprawić rumem. 4 gruszki polać gorącym sosem. resztkę rumu podgrzać w łyżce wazowej, zapalić płonącym polać gruszki. według uznania ubrać listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.53 (247 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Knedle ze śliwkami