ZAPIEKANA FASZEROWANA PAPRYKA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wniesmy troszkę wiosny do kuchni za pomocą kolorowych dań.Tak podane faszerowane papryczki napewno poprawią nastrój i umilą oczekiwanie na wiosnę:)

  • 20 min

Składniki:

  • 5 papryk
    pół kg mięsa mielonego
    szkl.ryżu
    sól,pieprz

Zapiekana faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażamy mięso 1. Mięso mielone podsmażamy na patelni-doprawiamy solą i pieprzem,ryż gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Z papryk ścinamy wierzchy,wydrążamy.
  • zapieczone 3. Podsmażone mięso mieszamy zugotowanym ryżem.Faszerujemy papryki,przykrywamy wierzchnikami,zapiekamy ok.10-15 min w temp.180.Czas w zalezności od upodobania co do miękkości papryki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy