Z kaszy i grzybów

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 34 lata. Uwielbiam przyrządzać pyszności dla swoich najbliższych. Te kotlety są mojego pomysłu. Okazały się strzałem w dziesiątkę.

Składniki:

  • ● 2 woreczki kaszy gryczanej
    ● 5 dag suszonych grzybów
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia

Z kaszy i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy godzinę,
    osączamy. Gotujemy
    razem z kaszą gryczaną,
    studzimy i mielimy.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy
    w małą kostkę i podsmażamy.
    Przekładamy do masy
    z kaszy i grzybów, doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Formujemy kotlety.
  • 3. Kotlety panierujemy najpierw
    w rozkłóconych jajkach,
    następnie w bułce
    tartej. Smażymy na rozgrzanym
    tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy