Wypity kurczak

0 (0 ocen)

Kurczak w marynacie z winem. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka

    Marynata:
    1/3 szkl oleju
    5 lyżek wina białego
    2 łyżki sosu chili słodko-pikantnego
    1,5 łyżki pasty paprykowej
    1/2 łyżeczki przyprawy bombay masala

Wypity kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dobrze ze sobą wymieszac.
  • 2. Kurczaka dobrze natrzec i zalac marynatą. Przykryc folia spożywczą i odstawic na 5 godz do lodówki
  • 3. Piekarnik rozgrzac do 190 stopni (góra-dół)
  • 4. Na blachę wyłożyc papier do pieczenia, na to położyc zamarynowanego kurczaka. Mięso piec ok 1 godz. Od czasu do czasu polewając mięso marynatą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy