Truskawkowe jeżyki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeżyki robią furorę na domowym przyjęciu, a znajomi są nimi zachwyceni.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg truskawek
    1 tabliczka białej czekolady
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1 tabliczka mlecznej czekolady
    listki melisy do dekoracji

Truskawkowe jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i pozbawić szypułek, osuszyć. Na tarce zetrzeć po 3/4 tabliczki białej i mlecznej czekolady. Osobno rozpuścić w kąpieli wodnej resztę białej, mlecznej i gorzką czekoladę. Truskawki zanurzać w gorzkiej czekoladzie i następnie obtoczyć - część w wiórkach z białej, a część w wiórkach z mlecznej czekolady. Z roztopionej białej i mlecznej czekolady zrobić oczy jeżykom. Schłodzić. Udekorować listkami melisy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy