Toffi

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wspaniałe połączenie słonych krakersów ze słodką masą.

  • 25 min

Składniki:

  • - 3 paczki herbatników
    - 2 duże paczki krakersów
    - 4 szklanki mleka
    - 1 szklanka mąki krupczatki
    - cukier waniliowy
    - margaryna
    - masa krówkowa w puszce (350 ml)
    - bita śmietana
    - 1/2 tabliczki startej czekolady

Toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno blachy wyłożyć herbatnikami.
  • 2. Przygotować krem: 3 szklanki mleka, margarynę i cukier waniliowy zagotować, pozostałe mleko wymieszac z mąką i powoli dodawac do gotującego się wcześniej mleka. Masę zagotować, cały czas mieszając i gorącą wyłożyć do blachy na herbatniki. Przykryć masę krakersami.
  • 3. Następnie posmarowac krakersy masą krówkową i przykryć krakersami. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i wiórkami startej czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy