Soja po grecku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotować uczę się od mamy, ale przepisy wymyślam też sama.

Składniki:

  • op. kotletów sojowych
    3 średnie marchewki
    pietruszka
    1/4 selera
    2 ząbki czosnku
    mały koncentrat pomidorowy
    cebula
    olej
    5 ziaren ziela ang.
    2 liście laurowe
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    2 jajka
    bułka tarta
    1/2 l bulionu

Soja po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa (oprócz czosnku) obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy 5 minut na oleju wraz z liśćmi i zielem. Następnie wlewamy 1/2 szkl. wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy. Dodajemy koncentrat i jeszcze chwilę dusimy.
  • 2. Do bulionu dodajemy zmiażdżony czosnek. Wkładamy kotlety i gotujemy ok. 7 minut. Wyjmujemy i studzimy. Panierujemy w jajkach i bułce. Smażymy
    na oleju z obu stron. Przykrywamy warzywami. Podajemy na ciepło lub zimno.

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy