Sałatka meksykanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy marynatę do mięsa: kostkę rosołową rozrabiamy z ok. 5 łyżkami oleju, dodajemy zioła do drobiu, odrobinę soli i pieprzu oraz 1-2 ząbki czasnku. Mięso kroimi w niedużą kostkę i wrzucamy do marynaty. Zostawiamy na 10 minut. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę, ogórki i paprykę. Cebule skrapiamy sokiem z cytryny. Po 5 minutach dodajmy ogórki, paprykę i kukurydzę. Fasolę pluczemy wodą i wrzucamy do reszty składników. Sos: do jogurtu i majonezu dodajemy 2 ząbki czoasnku przeciśniętego przez praskę, zioła oraz sól i pieprz. Mieszamy i wstawiamy do lodówki. Smażymy mięso. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Gdy mięso przestygnie mieszamy z warzywami. Przed podaniem dodajemy sos.
Komentarze