Sałatka warstwowa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą meksykańską. Smażyć na oleju. Podczas smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Całość smażymy na złoto. Na koniec dodać koncentrat. Wymieszać, podsmażyć jeszcze chwilę i odstawiamy do ostygnięcia. Pieczarki pokroić w plasterki. Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na maśle. Gdy pieczarki będą miękkie odstawić do ostygnięcia. Majonez wymieszać z keczupem.
2.W szklanym naczyniu układamy warstwami, zaczynając od dołu:
- porwaną sałatę lodową
- pokrojoną w kostkę paprykę
- ostudzone mięso
- pieczarki
- 1/2 sosu majonezowo keczupowego
- kukurydza
- fasola
- reszta sosu majonezowo keczupowego
- ser żółty starty na tarce o dużych oczkach
- rozdrobnione nachosy część zostawić w całości i ułożyć dookoła miski.
Komentarze