Ryż z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój 2-letni wnuczek zajada się wszystkim, co podam na stół. To jeszcze bardziej zachęca mnie do gotowania.

Składniki:

  • ● 2 woreczki ryżu
    ● 2 marchewki
    ● duży por
    ● 1/2 selera
    ● 1/4 główki kapusty
    ● 3 łyżki oleju
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● pieprz

Ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko
    w osolonej wodzie według
    przepisu na opakowaniu.
  • 2. Selera i marchewki obieramy,
    myjemy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Pora
    i kapustę oczyszczamy
    i szatkujemy. Warzywa doprawiamy
    pieprzem i przyprawa uniwersalna
    i dusimy na rozgrzanym oleju
    ok. 10 minut. Wsypujemy
    ryż i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy