rybne pieczarki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Za każdym razem potrawa zaskakuje nowych gości. Łatwe w przyrządzeniu

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg pieczarek
    bułka tarta
    3 cebule(średnie)
    3 ogórki konserwowe
    2jaja
    sól, pieprz, olej do smażenia
    przyprawa wegeta(czerwona)
    ZALEWA:
    12 łyżek octu
    6 łyżek cukru
    6łyzek ketchupu(łagodny)
    koncentrat pomidorowy(20dag)
    łyżka soli
    pieprz ziarnisty(kilka ziaren)
    ziele angielskie(kilka ziaren)
    liść laurowy

Rybne pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i odcinamy nóżki. Roztrzepać jajko i dodać do niego wegetę. pieczarki namaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej,smażymy na złoty kolor na oleju.
    Przygotuj zalewę:zagotuj 4 szklanki wody z podanymi składnikami na zalewę.
    Potrawę ułóż warstwowo:
    1. warstwa grzyby
    2, warstwa surowa cebula(plastry)
    3, warstwa grzyby
    4.warstwa ogórki konserwowe(plasterki)
    Zalej gorącą zalewą, po wystygnięciu wstaw do lodówki

Porady

polecam jako przystawkę z ciepłą bagietką, najlepiej smakuje dzień po przyrządzeniu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy