Roladki z łopatki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Prosty przepis na roladki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 kg łopatki
    - 6 większych pieczarek
    - por
    - sól
    - pieprz
    - majeranek
    - przyprawa do mięsa
    - łyżka śmietany 18 %

Roladki z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę kroimy na cienkie plastry...Rozbijamy. Oprószamy solą i przyprawa do mięsa..Zwijamy małe roladki.Mięso układamy w rondlu i dusimy.Można dodać kropelkę oleju.Pod koniec dodajemy pokrojony w półplasterki por i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki.Dodajemy majeranek i pieprz.Dusimy jeszcze przez chwilę.Dodajemy łyżkę śmietany 18%.Mieszamy.

Porady

Roladki podawać z ziemniakami i surówką lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy