Racuszki ryżowo-twarogowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Racuszki są łatwe, szybkie w przygotowaniu świetne jako podwieczorek dla łasuchów

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
    1 woreczek ryżu ugotowanego (ostudzony)
    1/2 łyżeczki sody
    niepełna szklanka mąki
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1/4 szklanki cukru
    1 jajko
    1 żółtko
    olej do smażenia
    cukier puder

Racuszki ryżowo-twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy ugotowany ostudzony ryż, twaróg, sodę,cukier waniliowy ,mąkę oraz cukier oraz jajko i żółtko.
  • 2. Mieszamy wszystkie składniki razem jeśli masa będzie zbyt ścisła można dodać trochę mleka.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy masę ryżowo-twarogową, pieczemy z obu stron na złoty kolor. Upieczone racuszki obsypujemy cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy