Racuszki twarogowe z kurkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kurki można wykorzystać na różne sposoby :) Ja przygotowałam z nimi racuszki twarogowe, które bardzo dobrze smakują z kleksem śmietany :)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g twarogu
    250 g kurek
    3-4 rzodkiewki
    1 jajko
    3-4 łyżki mąki
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Racuszki twarogowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki umyć, oczyścić, drobniej pokroić. Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę i wraz z kurkami przełożyć do miski. Dodać twaróg, mąkę, posiekany koperek, sól i pieprz. Wbić jajko i dokładnie połączyć wszystkie składniki (ciasto powinno być dość gęste).
  • 2. Na patelni rozgrzać olej i kłaść ciasto łyżkami tworząc zgrabne racuszki.Kiedy się zrumienią, przewrócić na drugą stronę, usmażyć, a następnie osączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło, np.z kleksem śmietany lub jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować