Racopicki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie, tanie, smaczne, idealne dla studentów

  • 30 min

Składniki:

  • mleko, 3 szklanki
    mąka, 3 szklanki
    jajka, 2 sztuki
    papryka czerwona, 1 mała
    papryka zielona, 1 mała
    oliwki zielone lub czarne, 20 dag
    żółty ser, 25 dag.
    szynka, 20 dag.
    przyprawa do pizzy, 2 łyżki
    proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
    proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
    sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
    olej, do smażenia

Racopicki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, jajka,mąkę, proszek do pieczenia zmiksować. Doprawić przyprawami. Papryki, szynke pokroić w kostkę ,ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oliwkii pokroić na kawałki i wszystko to razem wrzucić do ciasta i wymieszać . Ciasto nakładać łyżką grubsze placki i smażyć jak racuchy na nagrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.

Porady

Znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, z keczupem lub sosem czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem