Pulpeciki w sosie ryżowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię dania jednogarnkowe świetnie nadają się na zimowe obiady.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 brokułów, 2 woreczki ryżu, 0,5 kg filetu z kurczaka, sól, pieprz, 3 pomidory, 2 listki laurowe.

Pulpeciki w sosie ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na małe kawałki i mielimy, solimy, pieprzymy. W niecałym litrze osolonej wody gotujemy 2 listki laurowe i wrzucamy wyrobione z masy mięsnej małe kule, następnie wsypujemy ryż, solimy wodę, dodajemy sparzone posiekane pomidory oraz drobno pokrojone różyczki brokułów, pieprzymy w razie potrzeby podlewamy wodą. Gotujemy wszystko do czasu gdy ryż wchłonie powstałe soki i będzie miękki.

Komentarze

Podobne przepisy