Pstrąg z patelni z ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowo i smacznie!Przepyszny pstrąg faszerowany ziołami , czosnkiem i prawdziwym masełkiem.Niebo w gębie!Nie tylko na piątkowy obiad!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    * pstrąg – 1 szt

    * masło – 4 łyżki

    * koperek – 1 pęczek

    * czosnek – 2 ząbki

    * cytryna – 1 szt

    * cebula – 1 szt

    * marchew – 1 szt

    * sól – do smaku

    * pieprz – do smaku

Pstrąg z patelni z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Pstrągi myjemy , oczyszczamy , suszymy.

    Z zewnątrz i w środku skrapiamy sokiem z cytryny , solimy z każdej strony ( również wewnątrz ) , odrobinę pieprzymy.

    Czosnek siekamy z koperkiem , mieszamy z 2 łyżkami masła i umieszczamy w środku ryby.

    Cebulę siekamy w piórka , marchew kroimy w plasterki.

    Na patelni rozgrzewamy masło , dodajemy cebulę i marchew , chwilę podsmażamy.

    Dodajemy naszą rybę i na wolnym ogniu smażymy z każdej strony ( ok. 15 minut ), polewając masełkiem.

    Dodajemy pietruszkę , podajemy gorące!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy