Pomidorowa fasolka szparagowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

W sezonie dość tani i bardzo rewelacyjny w smaku przepis

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej zielonej
    0,5 kg kiełbasy ślaskiej
    przecier pomidorowy
    serek topiony smietankowy
    sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
    łyżka cukry

Pomidorowa fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole myjemy kroimy na pół, nastepnie gotujemy do miekkości w wodzie z solą i odrobina cukru. Kiełbase kroimy w plasterki nastepnie podsmazamy ja na patelni. Osączoną fasolke łaczymy z usmażona kiełbasą.
  • 2. Dodajemy przeciez pomidorowy oraz serek topiony, sól pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, cukier. Wszystko dokładnie mieszamy by serek sie rozpuścił.

Porady

Danie te dobre jest na zimno jak i na cieplo.

Komentarze

Podobne przepisy