Pikantna czekolada

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Gorąca czekolada o każdym smaku jest dla mnie do przyjęcia. Jak tylko jest okazja kupuję, testuję, smakuję.Nie lubię o smaku i konsystencji budyniu… lubię gęstą, aromatyczną.

  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada gorzka: 3 sztuki
    - śmietanka słodka 30%: 0.5 litra
    - chili w proszku: 1 szczypta

Pikantna czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna czekolada 1. Miseczkę z połamaną czekoladą ustawiamy na garnku z gotującą się woda i rozpuszczamy.
    Dodajemy powoli kremówkę i energicznie mieszamy.
    Doprawiamy do smaku chili. Gorąca i pikantna jest boska!
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy