Pierniczki

0 (0 ocen)

  • Średni

kolorowe, wesołe i mocno korzenne

  • Średni

Składniki:


  • - mąka pszenna: 300 gramów
    - mąka orkiszowa typ 700: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 130 gramów
    - masło: 100 gramów
    - miód wielokwiatowy: 100 gramów
    - kakao: 1 łyżka
    - soda oczyszczona: 1 łyżka
    - przyprawa korzenna: 2 łyżki

Pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić.
  • 2. Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm
  • 3. Wykrawać różne kształty pierniczków.
  • 4. Układać je na blaszce w niewielkich odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut. Studzić na kratce. Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy