Pieczona sałatka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Ograniczam kalorie, więc podstawą moich dań są warzywa i owoce.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 czerwone grejpfruty
    2 czerwone cebule
    5 dag żółtego sera
    2 jabłka
    1/2 łyżeczki tymianku
    3 łyżki oliwy
    łyżka płynnego miodu
    łyżka musztardy

Pieczona sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i grejpfruty myjemy i osuszamy. Kroimy w ósemki. Cebule obieramy
    i kroimy w krążki. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Sos: 2 łyżki oliwy i musztardę dokładnie mieszamy z miodem.
  • 3. Owoce i cebulę układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypujemy serem i tymiankiem. Polewamy sosem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (179 ocen)

Szynka pieczona