Pieczona sałatka z batatami i dynią

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Sałatka pieczona, zdrowa i pełna witamin. Z ziemniakami słodkimi i dynią w roli głównej. Polecam bo jest lekka , mogą ją jeść także weganie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 batata
    300 g dyni Hokkaido
    1 cebula czerwona
    1 garść rukoli
    100 g tofu
    10 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
    sos balsamico
    sól, pieprz
    1/3 łyżeczki suszonej bazylii
    1/3 łyżeczki oregano
    1/3 łyżeczki ziół prowansalskich
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pieczona sałatka z batatami i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bataty dynia pokrojona 1.
    Batat i dynię obieram. Dynię kroję w kostkę, batat kroję w słupki.
  • warzywa przed włożeniem do piekarnika z przyprawami 2. Ba blaszce na papierze do pieczenia układam dynię, batat, cebulę plastry, pomidorki. Polewam oliwą, posypuję ziołami, solą, pieprzem. Pomidorki wyjmuję wcześniej bo szybciej dochodzą. Wstawiam do piekarnika temp 200 stopni 20 minut.
  • tofu na patelni grillowej 3. Tofu posypuję także przyprawami i smażę na patelni grillowej. Na rukoli układam pieczone warzywa, dodaję tofu pokrojone, polewam balsamico.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować