Pieczona kiełbasa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam mnóstwo bardzo starych książek kucharskich i duże doświadczenie, bo gotuję codziennie.

Składniki:

  • ● 60 dag surowej białej kiełbasy
    ● 10 dag cebuli
    ● 1 łyżeczka tłuszczu

Pieczona kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy
    w plastry. Kiełbasę układamy
    w rondelku, podlewamy wodą
    z tłuszczem i wkładamy
    do piekarnika.
  • 2. Gdy piekarnik lekko się
    rozgrzeje, a kiełbasa zrobi
    się biała, nakłuwamy ją widelcem,
    a następnie obkładamy
    plasterkami cebuli.
    Piekarnik rozgrzewamy do
    temp. 180 °C i pieczemy kiełbasę
    godzinę.
  • 3. Upieczoną kiełbasę podajemy
    na gorąco z kapustą
    i ziemniakami lub na zimno,
    np. z chrzanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Komentarze

Podobne przepisy