Pęczotto

0 (0 ocen)

Kasza pęczak ma najwięcej wartości odżywczych ze wszystkich kasz.

Składniki:

  • 200 g kaszy pęczak
    laska kiełbasy podwawelskiej
    papryka czerwona
    biała część pora
    pół puszki kukurydzy
    szklanka bulionu warzywnego
    sól, pieprz, czosnek granulowany

Pęczotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie, odstawiamy w ciepłe miejsce.
    Warzywa myjemy, pora szatkujemy w talarki, paprykę w kostkę. Na patelni podsmażamy pora, paprykę, dodajemy pokrojoną w półplastry kiełbasę. Kukurydzę odsączamy, dosypujemy. Przekładamy pęczak, podlewamy bulionem, chwilę dusimy. Dosmaczamy. Podajemy z surówką ze świeżych warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy