Patisony z kurczakiem na ostro

0 (0 ocen)

  • 45 min

Patisony mają delikatny smak i są lekkostrawne, świetnie urozmaicą twoje dania.

  • 45 min

Składniki:

  • - patisony (1 duży lub 2 mniejsze)
    - papryka
    - filet z kurczaka
    - cytryna
    - chili
    - sól
    - curry
    - ryż lub makaron

Patisony z kurczakiem na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony i paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w paski. Filety z kurczaka myjemy i krokimy na drobne części. Wszystko razem wrzucamy na patelnię, doprawiamy sokiem z cytryny, curry, solą i chili (według uznania), dusimy około 30 minut na bardzo małym ogniu, co chwilę mieszając. Podajemy z ryżem lub makaronem.

Porady

Potrawa dobrze smaukuje z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy