Pasztetowa na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy i kroimy
w dużą kostkę. Pieczarki oczyszczamy
i kroimy w plastry. Skrapiamy
niewielką ilością soku
z cytryny
2.Paprykę myjemy, osuszamy,
kroimy wzdłuż na pół i usuwamy
gniazdo nasienne. Miąższ kroimy
w średnią kostkę. Czosnek
obieramy i przeciskamy przez
praskę lub miażdżymy.
3.Cebulę dusimy na rozgrzanym
oleju. Wsypujemy pieczarki
i paprykę, dusimy, aż zmiękną.
Dodajemy kukurydzę,
pasztetową, przecier pomidorowy
i czosnek. Doprawiamy
solą, pieprzem, papryką i vegetą.
Dusimy, co jakiś czas mieszając,
aż wszystkie składniki
połączą się ze sobą. Podajemy
na ciepło z bułką lub chlebem.
Komentarze